Следвайте Гласове в              Кърваво

...
Следвайте Гласове в              Кърваво
Коментари Харесай

Социалисти искат оставката на Нинова още на конгреса

Следвайте " Гласове " в 
           
Кърваво писмо разпространиха от  Идейно-политическо обединяване „ Социализъм 21 век “ към делегатите на 50 Конгрес на Българска социалистическа партия, който би трябвало да се организира на 11 и 12 февруари. В него се желае незабавна промяна на ръководителя Корнелия Нинова и избиране на краткотрайно управление. Като причини създателите са показали " пагубни " резултати на партията на изборите и загуба на електорат измежду всички прослойки.
Членове на " Социализъм 21 век " са Георги Пирински, щерка му Ана Пиринска, Юрий Асланов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Емил Бехар, Велислава Дърева, проф. Ваня Добрева, проф. Димитър Генчев, проф. Захари Захариев, Емил Костадинов, Явор Куюмджиев, Янчо и Иван Такови, Ненко Темелков, Христо Монов, Петко Тодоров.

Ето текста на писмото:
" Другарки и приятели,
Делегатите на 50 Конгрес нямат право да си затварят очите пред истината – Българската социалистическа партия затъва в периферията на обществено-политическия живот на страната!

Политическата рецесия е толкоз дълбока, че отвори пространство за радикални хрумвания за промяна на формата на държавно ръководство – за отвод от парламентарната република и даже за ремонт на многопартийния темперамент на демократичния развой. На този декор, препоръчаният от Националния съвет на Българска социалистическа партия дневен ред на Конгреса изцяло се разминава с дневния ред на обществото и остава отвън главните провокации пред България през днешния ден.
Но ние, делегатите, сме длъжни да осъзнаем истината за положението на партията:
- Българска социалистическа партия се свива като членска маса и актив;
- Българска социалистическа партия губи гласоподаватели във всички обществени групи, в които до наскоро бе водеща мощ – измежду хора на труда, измежду интелигенцията, в селата, измежду българското офицерство, и дори измежду българските пенсионери;
- Българска социалистическа партия има пагубно невисок % гласоподаватели измежду младите, застарява, а в нея не се вливат нови сили;
- Българска социалистическа партия е обезличена в локалната власт – губи общински съветници, управлението се опълчва на личните си кметове и даже изключва най-успешните;
- Нашата идейност е в рецесия – в Българска социалистическа партия от дълго време не се води идеологически спор, а политическото наличие е сменено от пиара. Българска социалистическа партия употребява лява словосъчетание, само че със своите дейности не съумява да потвърди, че води лява политика. С разминаването сред думи и каузи управлението изчерпа моралното кредо на Българска социалистическа партия. Най-яркият образец е несъгласието сред декларациите за ремонт на „ модела ГЕРБ “, и дейностите, с които управлението легитимира неговите носители.
Това лицемерие отчая стотици хиляди гласоподаватели и даже отблъсна значима част от твърдото ядро на партията. Основният въпрос, пред Конгреса сега е по какъв начин Българска социалистическа партия да се завърне като водеща партия, способна да се опълчи на разрушителните трендове в обществото.
Това е допустимо само, в случай че Българска социалистическа партия още веднъж завоюва доверието и поддръжката на всеки, който се бори за България като обществена страна, в която на власт са равенството, върховенството на публичния интерес и солидарността сред хората. Няма да е елементарно и няма по какъв начин да стане преди идните избори. Но би трябвало да се стартира неотложно, тъй като партията не можа да отбрани своето присъединяване в ръководството на страната – по отношение на Българска социалистическа партия трайно бе наложена тезата, че приключва всяко свое присъединяване във властта с рецесия и с тежка загуба на доверие.
Фундаментален за Българска социалистическа партия става въпросът от чие име и в чия изгода прави политика и ръководи, както и дали дейностите ѝ носят принос за обществото и страната или единствено за един овластен кръг към управлението, все по-отдалечен от проблемите на хората. Всяко мнение, друго от това на управлението, е запушвано и наказвано; жестоко е нарушена атмосферата на приятелство, искреност и критичност; фрапантно се нарушава Уставът, с цел да се постановат силово решения, взети еднолично и в полза на тесни и неразбираеми кръгове.
Наложи се субективизъм и изкривени критерии в кадровата политика, в която водещ принцип е персоналната лоялност, а не професионализмът и деловите качества. На високи постове се оказаха персони с дясна еднаквост, с ярки и запаметяващи се анти-социалистически изяви. Не „ реформирана “ – Българска социалистическа партия беше трансформирана в нещо непознато и далечно на българската социалистическа традиция, на идеала за свята и чиста република.
Партия с дълга история, безспорни заслуги в антифашистката битка, голям опит и принос за индустриализацията на страната е на път да се трансформира в исторически спомен. Другарки и приятели, Промяната не може да стартира, в случай че отговорността за положението на партията се трансферира на партийните членове и на низовите организации, какъвто явно е замисълът на оферти дневен ред на Конгреса.
Промяната би трябвало да стартира посредством промяна на управлението, като гаранция за образуване на нов облик и катурване на метода, по който Българска социалистическа партия схваща и прави своята политика. Конгресът на Българска социалистическа партия е предназначен като най-висш орган да отразява очакванията на партията! Ето за какво, призоваваме делегатите на 50 Конгрес да одобряват различен дневен ред, зависещ на незабавното решение както на вътрешнопартийната, по този начин и на дълбоката политическа рецесия в страната!
Настоятелно предлагаме съвещанието на Конгреса да вземе следните решения:
1. Незабавно възвръща мандата на делегатите на 50 Конгрес, преустановен противоуставно от Националния съвет, общинските препоръки и конференции през последните месеци.
2. Прекратява мандата на ръководителя на Българска социалистическа партия и избира краткотрайно управление до произвеждането на нов избор.
3. Възлага на Националния съвет да приготви рамкова платформа на Българска социалистическа партия за идните избори и за съдружната политика на партията.
4. Възлага на Националния съвет да одобри насоки за идейно и организационно обновяване на партията, по които да се приготви последващо съвещание на Конгреса.

Източник: fakti.bg
 
 
 
01 Фев 2023346901 Фев 202313001 Фев 20231701 Фев 20236801 Фев 202313501 Фев 2023402Коментариteridan01 Фев 2023 17:05ч.
Нинова обаче ще им изясни, че партията я обича и всичките петдесетина останали членове на Българска социалистическа партия желаят тя да продължи да е отпред. После ще изключи разколниците от Българска социалистическа партия. Другарката Нинова по този начин се е окопала, че е непоклатима.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Йордан Пенев01 Фев 2023 17:17ч.
Да но не! Тя се окопала добре! Нема да има промени в фрагментите!! Разни хорица, медузи и тям сходни са компактно зад гърбо й! И това в случай че е демократично, ряпа да ядем!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Социалист01 Фев 2023 17:49ч.
Тя е единствения ръководител определен от всички членове. Нинова е нашия изблр и не предстои на разискване!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати фют01 Фев 2023 17:25ч.
коства ми се, че Нинова залага на младежи
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ина01 Фев 2023 17:49ч.
всички млади на които заложи я изоставиха - янков, божанков, даже петков в Политическа партия
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати фют01 Фев 2023 18:08ч.
не ги виждам в социализъм 21, само че може и да бъркам, не се интересувам изключително
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Демократично е01 Фев 2023 17:49ч.
да се желаят оставки. Дано единствено да не е " стани, с цел да седне ".. Станишев.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Нинова01 Фев 2023 17:57ч.
Оставка значи оставам!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати:-))01 Фев 2023 18:08ч.
Ха-ха
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Те пък като дойдат едни млади,... като Зарков...01 Фев 2023 18:18ч.
И партията на момента ще стане като ПП-то, помнете ми думата
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати teridan01 Фев 2023 18:25ч.
Нинова прочете това и се втурна да търси в тълковния речник какво значи тази непозната думичка " оставка ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Младеж " до " юноша " 01 Фев 2023 18:28ч.
ще подмладяват...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А в този момент,01 Фев 2023 18:51ч.
Идват избори! Четем и гледаме издокаран от дрешника Станишефф оня ден, Първанофф и той се изока. Остана единствено Миков да изкарват от хоремака и сме подготвени да загубим и 50те члена които Нинова ви резервира с оная стамбулска спогодба и неизпратеното оръжие... Нинова давай довършвай ги до край! 80+ години стигат, да живей свободата... Охх, б*си
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР